TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

ИСТАНБУЛ 1 ДЕН

Номер на офертата: 134

 

 

Истанбул

 

Всеки понеделник 

Отпътуване в 22:30 от гр. Созопол. Нощен преход, с преминаване на ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Попътна почивка. Сутрешно пристигане  в Истанбул. Закуска. Време за освежаване след пътуването и подготовка за предстоящия тур, в който са включени:  автобусна панорама на града, пешеходен тур в историческия център, с посещение на площад Хиподрум, където са разположени исторически паметници (Египетска, Змиевидна, колоната на Константин Порфирогенет, фонтана на Вилхелм II) датирани на различни времеви епохи. Посещение на джамията Султан Ахмет (Синята джамия) и султанския мавзолей. Разглеждане отвън на: Света София, двореца Топ Капъ. Преминаване по висящия мост със спирка за фотопауза  в азиатската част на града. Връщане обратно. Обяд. Свободно време или срещу доплащане допълнителна екскурзия включваща разходка с корабче по Босфора, посещение на Египетския пазар със свободно време за шопинг и двупосочен трансфер.

 

Цена: 190.00 лв

Деца: 95.00 лв

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.