„Френска Ривиера и Северна Италия”: Венеция – Милано – Кан – Ница – Монако – Мантон – Сан Ремо – Генуа – Лаго Ди Гарда – Сирмионе – Гардаленд

Дата: 13.10.2019г.;

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: автобус

1-ви ден:

Отпътуване  в 07.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ с/у х.„Булаир“; в 10.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 12.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ за Италия. Почивки по пътя на 2,5-3 часа. Нощен преход.

2-ри ден:

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за сърцето на Венеция (двупосочен билет 15 €). Свободно време или по желание и срещу доплащане – пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод: площада „Сан Марко” с едноименната катедрала, камбанарията, Двореца на дожите (отвън), моста на въздишките и моста „Риалто”. Привечер връщане на пристанището на Пунта Сабиони. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Падуа. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Пристигане в Милано – финансовата и модна столица на Италия. Свободно време или по желание и срещу доплащане – пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод: Пиаца дел Дуомо; прочутата покрита търговска галерия, построена от краля на Италия Виктор Емануил II; грандиозната Миланска катедрала, построена в готически стил;  Музикалния театър „Ла Скала“ – един от най-известните в света. Отпътуване за Френската ривиера. Пристигане в Кан и свободно време за вечерна пешеходна разходка – крайбрежният булевард „Кроазет”; Фестивалният комплекс, в който всяка година през май се провежда известния филмов фестивал; Алеята на славата. Настаняване в хотел 3* в района на Френската ривиера. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане на Ница: старият град, където се намира „пазарът на цветята”, площад „Масена“,  крайбрежния булевард „Промнад де’з Англе”. Посещение на фабрика за парфюми „Фрагонард“. Разглеждане на Княжество Монако – втората най-малка страна в света след Ватикана: Океонографския музей на Жак-Ив Кусто – основан през 1910 г. от принц Алберт І, чиято грандиозна фасада се издига величествено над морето; Катедралата – построена през 1875 г. на мястото на църква от ХIII в., в която се намират гробниците на предишните принцове и принцеси на Монако; Дворецът на фамилия Грималди. Свободно време в района на известното казино в Монте Карло. Отпътуване и фото-пауза на крайбрежния булевард „Променад дю солей” в Мантон – известен като „Перлата на Франция. Кратка почивка в Сан Ремо – градът на цветята и на най-стария музикален фестивал. Настаняване на Лигурската ривиера. Нощувка.

5-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и свободно време в Генуа – Старото пристанище; катедралата „Сан Лоренцо“ – тук се съхраняват мощи на Йоан Кръстител – покровителя на Генуа; площад „Ферари“ – сърцето на града, обграден от обществени сгради; улица „Гарибалди“ – главната улица в историческия център, известна като най-аристократичната улица, на която могат да се видят палатите и дворците на много видни търговски фамилии – Камбиасо, Пароди, Подеста, Карера и други. Отпътуване и настаняване в района на Верона. Нощувка.

6-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Сирмионе – едно от най-магическите места на езерото Гарда. Свободно време за разходка в старата част на града. Възможност за индивидуално посещение на „Вилата на Катул“ – археологическия комплекс на бреговете на езерото Гарда, вилата е построена  I век пр. Хр. и се смята, че е принадлежала на римския поет Гай Валерий Катул. Свободно време в Гардаленд (Gardaland) – третият по популярност развлекателен парк в Европа, построен на източния бряг на езерото Гарда в Италия, отворил врати през 1975 г. Отпътуване и настаняване в хотел в района на Триест. Нощувка.

7-ми ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Около полунощ пристигане в София и Пловдив, рано сутринта на следващия ден в Бургас.

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; пътни, магистрални и гранични такси, паркинг;1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Падуа; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Френската Ривиера; 1 нощувка със закуски в хотел 3* в района на Лигурската Ривиера; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Верона; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Триест; водач на агенцията по време на пътуването.

Цената НЕ включва: ползване на двойна седалка – 380.00 лв.; пешеходна обиколка на Венеция с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 24 лв./12 €; пешеходна обиколка на Милано с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 24 лв./12 €; туристическа такса в размер 1-4 € на нощувка на турист в хотел 1/2/3*;

12 + 13 =