Солун –  Метеора – Александруполиc

 

Дата:  четвъртък

Продължителност: 3 дни/2 нощувки

Транспорт: с автобус

 

Цена:

 

Програма

 

05:40 ч. Отпътуване от Созопол

  1. ДЕН

09:00   Пристигане в Солун – закуска на блок маса. 10:00   Автобусна обиколка на Солун: Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ и Александър Македонски, Арката на римския император Галериус – построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа над персите, Ротондата, крепостните стени на Солун с прекрасна панорамна гледка към града и целия Термически залив, църквата “Св. Димитър”, където се пазят мощите на Свети Димитър. Свободно време за обяд и разходка в централната част на града. 15.00   Отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, разположени над градчето Каламбака, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. 19.00   Пристигане в Каламбака. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел 3*.

  1. ДЕН

07.00  Закуска. Освобождаване на хотела. 08.30  Отпътуване  и разглеждане на най-големия манастир: „Преображение Господне” (Великият Метеор), свободно време и по желание самостоятелно посещение на манастира „Свети Варлаам“. Спиране за фото-пауза на място с красива гледка към манастира „Света Троица”. Посещение на фабрика за икони с прилежащ магазин за сувенири. 12.00   Обяд. 13.00  Отпътуване за Солун. По пътя – почивка в долината на р.Темби, възможност за посещение на извор с лековита вода и разглеждане на скалната църква „Света Параскева”. 19.00    Пристигане в Солун. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел 3*.

  1. ДЕН

07.00  Закуска. Освобождаване на хотела. 09.00  Отпътуване и по обед пристигане в Александруполи –  свободно време за обяд и разходка по крайбрежния булевард с известния Александруполски фар и многобройни таверни. 14:00   Отпътуване за България и около 23.00 ч. пристигане в Созопол.

Цената включва:  транспорт с климатизиран автобус, 1 нощувка в хотел 3* в Каламбака (Метеора), 1 нощувка в хотел 3* в Солун, 3 закуски, 1 обяд, 2 вечери, автобусна обиколка на Солун, посещение на манастира „Великият Метеор“, посещение на скалната църква „Света Параскева“ и долината на „Темби“ и екскурзовод.

Цената НЕ включва: виза, доплащане за единична стая – 30 лв./вечер;  входни такси за археологическия музей в Солун – 5 евро, Манастарира „Свети Варлаам“ – 3 евро; лични разходи.

 

 

Галерия