ПОЛША, СЛОВАКИЯ, УНГАРИЯ: ВАРШАВА – КОШИЦЕ – ДЕБРЕЦЕН

Дата: 04.06.2019г.; 16.07.2019г.; 10.09.2019г.

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: автобус

Цена:

1-ви ден:

Отпътуване в  01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Калотина – Будапеща. Почивки по пътя на 3 часа. Вечерта пристигане в Кошице. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Освобождане на хотела. Свободно време за разходка в централната част на един от най-красивите и втория по големина град в Словакия. Впечатляващи са Дворецът на Андраши, Дворецът на Якаб, катедралата Св. Елизабет, Градската кула и др. Отпътуване за Варшава. Вечерта пристигане във полската столица. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Разглеждане на забележителностите на полската столица – Варшава, разположена на брега на р. Висла и се явява най-големият в страната.: Кралския замък в сърцето на града, построен  през XVI в.; Парка Лаженки и Летния кралски дворец, който е най-големият дворцов комплекс във Варшава; Стария град с красивата архитектура, възстановена след Втората световна война;  Дворецът на културата и науката, който е символ на социализма в страната; църквата „Св. Кръст“, където се пази урната със сърцето на най-прочутият пианист Фредерик Шопен; Къщата-музей на Мария Склодовска Кюри – първата жена с Нобелова награда в света. Свободно време за разходка и покупки. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Дебрецен, Унгария. Почивки по пътя на 3 часа.  Преминаване през Словакия. Вечерта пристигане във втория по големина град в страната.  Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка в централната част на Дебрецен, който се слави и като Източната столица на Унгария, където са Голямата църква; Общината и площада. Нощувка.

5-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Почивки по пътя. Пристигане в София вечерта, в Бургас около полунощ.

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; пътни и гранични такси; паркинг; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Кошице;  2 нощувки със закуска в хотел 3* във Варшава; обиколка на Варшава с екскурзовод; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Дебрецен;  водач от агенцията по време на пътуването.

Цената не включва: доплащане за ползване на двойна седалка – 240 лв.; доплащане за единична стая –  120 лв.; входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

2 + 12 =