Пещерата Дупница и Къркларели (Лозенград)т

Дата:  25.11.2020

Продължителност: 1 ден/0 нощувки

Транспорт:  автобус

Цена:  30.00 лв.

ПРОГРАМА:

ОТПЪТУВАНЕ в 06:00 ч. Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново / Дерекьой. Пристигане и посещение на    Пещерата  Дупница – една от най-дългите пещерни системи в Европа. Общата и дължина е 3200 м. Пещерата се е формирала преди около 200 милиона  години и е дала началото на река Резовска, която в горното сито служи за граница между България и Турция. Отпътуване за Къркларели. Шопинг тур: с  клад „Бизим” (перилни и почистващи препарати, зехтин, хр и пром стоки); хипермаркет Мигрос, магазин Елбис и Лозенградски пазар.
-Свободно време в центъра на града за покупки на турски кори, баклави, локуми, халва и др.;
17:00 ч.– отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:   транспорт с комфортен автобус, пътни и гранични такси, входен билет за пещерата, паркинг; представител на туроператора и екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването; медицинска застраховка при пътуване в чужбина „Асистанс” за лица до 65 години.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: разходи от личен характер

Цена за деца до 10 години – 25.00лв

 

Необходими документи:  международен паспорт с данни за валидност не по-малка от 60 дни от датата на влизане в р. Турция.  Лицата   под 18 г.,  пътуващи сами, без придружител, с единия от родителите си или с придружител, който не е техен родител,  освен   международен паспорт СЕ представя и нотариално заверена Декларация за Съгласие, съответно от единия или двамата родители.

Документи, необходими за деца, които пътуват сами, с единия родител или с придружител , който не е родител –  паспорт, оригинална декларация за родителско съгласие и нейно копие и копие на акта за раждане на детето, задължително  се носят по време на пътуването.

За осъществяване на пътуването е необходим минимален брой от 15 пълноплащащи туристи ;  Срокът за уведомяване за неосъществяване на пътуването, поради недостиг на минимален брой туристи е 2 дни, преди датата на отпътуване

Начин на плащане:  заплаща се пълният размер на сумата и се сключва договор за организирано пътуване.

Турция:  няма визи за български граждани; забранено е пушенето на закрити обществени места; носенето на маски в р. Турция е задължително  *  Валутен курс:  1,00 TRL ≈ 0,25 лв. / Към 10.09.20 г .;

 

Галерия