УНГАРИЯ, ПОЛША, СЪРБИЯ

БУДАПЕЩА – КРАКОВ – ОСВИЕНЦИМ – ВЕЛИЧКА – НОВИ САД

Дата: 11.05.2019г.;  22.06.2019г.; 17.08.2019г.

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: автобус

Цена:

1-ви ден:

Отпътуване в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Калотина – Будапеща. Почивки по пътя на 3 часа. Вечерта пристигане в Будапеща – столицата на Унгария, впечатляваща с богата история и красива архитектура. Настанява  не в хотел 3*. Нощувка.
  

2-ри ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламента, крепостния хълм „Будавар” с Рибарските кули с чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Цитаделата, Площада на героите и др. По желание и срещу доплащане – едночасова разходка с кораб по р.Дунав с екскурзовод и нови впечатления от красивите сгради по брега на величествената река. След обед отпътуване и вечерта пристигане в Краков – културната столица на Полша. Легендарният му основател принц Крак успял да убие свирепия дракон Смок Вавелски, който живеел в пещера под замъка. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Стария град в Краков: кралския дворец на хълма Вавел; Катедралата „Св.Станислава и Вацлав“, където са короновани полските крале; базиликата на Дева Мария, която впечатлява с олтар от XV век, изработен от позлатено дърво и изобразяващ сцени от живота на Божията майка; търговската улица „Гроцка“; Доминиканския манастир; Ягелонския манастир – един от най-старите в Европа; „Кралския път“ стигащ до широкия„Ринек Гловни“ – централният площад, който е известен като н  ай-големият средновековен площад в цяла Европа; палата на платовете – „Сукиенница“; Флорианската порта и Барбакана – укрепен преден пост от укрепителната система на Стария град. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на солната мина Величка – една от най-старите в Европа, която се използва от XIII век, а днес е един от най-посещаваните туристически обекти на Полша. Общата и дължина е 300 km на 9 етажа, достигащи 327 m под земята, но туристите се допускат до 130 m под земята. Мината е защитена от ЮНЕСКО и е посетена от Коперник, Гьоте, Менделеев, папа Йоан Павел II. Галериите ѝ са пълни със скулптури от солни кристали, изработени със завидно майсторство Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на Освиенцим – най-големият нацистки лагер с името Аушвиц – Биркенау. Известен като „Адът на земята“ днес той е музей на зловещото минало и е под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане в Краков. Нощувка.

5-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Нови Сад, Сърбия. Почивки по пътя. Вечерта настаняване в хотел 3*.  Нощувка.
 

6-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в централната част на Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия, с основни забележителности: католическата катедрала „Дева Мария“ с готическа архитектура; православната църква „ Св. Георги “. 10.00 ч. Отпътуване, преминаване на границата. Почивки по пътя. Пристигане в София вечерта, в Бургас около полунощ, във Варна след полунощ (на следващия ден).
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; пътни и гранични такси; паркинг;  1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща; 3 нощувка със закуска в хотел 3* в Краков; обиколка на Краков с екскурзовод; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Нови Сад;водач от агенцията по време на пътуването.
Цената не включва: доплащане за ползване на двойна седалка – 250 лв.;  доплащане за единична стая – 150 лв.; автобусна и пешеходна обиколка в Будапеща с местен екскурзовод на български език – 20 лв./10 € на човек;  разходка с кораб по р.Дунав (Будапеща) – 30 лв./ 15 € на човек; посещение на солната мина Величка с входна такса и трансфер – 49 лв./ 25 € на човек; посещение на Освиенцим с входна такса и трансфер – 40 лв./ 20 € на човек;

9 + 14 =