дата: 18.10.2019 г

продължителност: 3 дни / 2 нощувки

транспорт: автобус

цена: 149.00лв

ИСТАНБУЛ 18-20 октомври 2019 г.

Созопол – Черноморец – Бургас – ИСТАНБУЛ – ЛОЗЕНГРАД – Бургас – Черноморец – Созопол

1.ДЕН – петък : Отпътуване в 04:00, По маршрут: Созопол – Равадиново-Черноморец – Бургас –Малко Търново – ИСТАНБУЛ. Преди обяд пристигане в Истанбул.

Обзорна автобусна екскурзия „Два континента”.  Пешеходен тур „Исторически Истанбул”: площад Хиподрум с Египетската, Змиевидната и Порфирогенната колони, фонтана на Вилхелм II, джамията Султан Ахмед (Синята джамия) и гробницата на Султан Ахмед, 1-я двор на двореца ТОПКАПЪ. Настаняване в хотел. Свободно време. Допълнителна екскурзия: Нощен  круиз по Босфора – Ориент Босфорос, с вечеря и програма.  Нощувка.

2.ДЕН – събота: Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии. Посещение на желязната църква Свети Стефан, Египетския пазар и разходка с кораб по Босфора. на музея  „Миниатюрк”, където под формата на модели и макети могат да се видят всички забележителности на територията на Турция. От,изкачване дo върха на САПФИР –най-високия небостъргач в Истанбул (236м), откъдето се открива невероятна панорамна гледка към града и Босфора. Виртуален полет с хеликоптер от покрива на сградата – 4D. Свободно време. Нощувка.

3.ДЕН – неделя: Закуска. 09:30 Освобождаване на стаите. Посещение на търговски център Форум Истанбул и аквариума Тюркуазо. Свободно време. 14:00 Отпътуване за Лозенград. Посещение на хипер маркет Мигрос. Свободно време за шопинг. Отпътуване за България.

Късно вечерно пристигане в Бургас, Черноморец, Равадиново и Созопол.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт с комфортен автобус; 3 дни в Истанбул; 2 нощувки със закуски в хотел категория “3*” в централната част на Истанбул; Обзорна автобусна екскурзия „Два континента”. Пешеходен тур „Исторически Истанбул; Посещение на търговски център Форум Истанбул. Посещение на хипер маркет Мигрос в Къркларели (Лозенград). Екскурзоводско обслужване на български език в Истанбул; пътни  и гранични такси; представител на туроператора и екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването; медицинска застраховка при пътуване в чужбина “Асистанс” за лица до 65 години.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: Нощен круиз по Босфора – Ориент Босфорос: традиционна турска вечеря със шоу  програма  –  40 Евро. Посещение на желязната църква Свети Стефан, Египетския пазар и разходка с кораб по Босфора – 20 Евро.Посещение на музея Миниатюрк където са представени макети на всички исторически и културни забележителности, на територията на Република Турция, последвано отизкачване дo върха на САПФИР –най-високия небостъргач в Истанбул (236м), откъдето се открива невероятна панорамна гледка към града и Босфора. Виртуален полет с хеликоптер от покрива на сградата – 4D – 25Евро. „Ориент Босфорос” – вечеря на кораб,  с традиционни турски ястия и уникална шоу програма

Във всички допълнителни екскурзии е включен автобусен трансфер.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

  • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 35 лева; Деца от 0 до 2 години – безплатно; Деца от 2 до 12 години заплащат 70% от стойността на екскурзията. Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни. Настаняване в хотела – след 14.00 часа. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора. Всички лица задължително пътуват с международен паспорт, с валидност минимум 3 месеца след периода на пътуване. Деца до 18г пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. Необходими документи за пътуването: международен паспорт, • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 30 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии, по указаните цени – 20  пълноплащащи клиенти.Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. Начин на плащане: в брой или по банков път. При записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване се заплаща 50% от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване.  Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

4 + 6 =