Старопрестолни твърдини, мистерии и долината на розите 2 дни

Дата: 25.05.2017
Продължителност: 2 дена/1 нощувка
Транспорт:  автобус

Цена: 160.00лв

Програма

ВЕЛИКО ТЪРНОВО-АРБАНАСИ-ДРЯНОВО-ГАБРОВО–ШИПКА-КАЗАНЛЪК – 2 дена /1 нощувка
1ден: Созопол – Долината на розите и тракийските царе – Дряново – Велико Търново
6:00ч – Отпътуване от Созопол за Долината на розите и посещаваме: (Руската) църква „Рождество Христово” в гр. Шипка и криптата; тракийска могила Голямата Косматка, с гробницата на цар Севт III; етнографски комплекс с богата експозиция, розоварна и….. още нещо. Обяд . Отпътуване за Дряновския манастир и пещерата „Бачо Киро”. Кратка попътна спирка в подножието на връх Шипка (посещението на паметника е по желание.) Пристигане в Дряновския манастир, посещение на светата обител и пещерата Бачо Киро. Късно следобедно пристигане във Велико Търново. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2ден: Велико Търново – Арбанаси – Килифаревски манастир – Созопол
8:00ч – Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на музея на восъчните фигури и крепоста Царевец. Отпътуване за Арбанаси. Посещение на църквите Св. Николай Мирликийски и Св. Богородица троеручица – основан през времето на Второто българско царство и съхраняващ чудотворната икона на Богородица Троеручица;. Обяд. Отпътуване за Килифаревски манастир. Разглеждане на манастирския комплекс. Отпътуване и вечерно пристигане в Созопол.
Цената включва: транспорт, входни такси за включените в програмата обекти, 2 обяда, 1 вечеря, 1 закуска, 1 нощувка, екскурзоводско обслужване, водач от агенцията по време на пътуването.
Цената НЕ включва: разходи от личен характер, доплащане за самостоятелна стая -30,00лв

Деца до 12 г., – 100.00лв

 

 

Галерия

Форма за контакти и резервации

3 + 15 =

8130 гр. Созопол
ул. “Републиканска” №17
GSM: 0896 670 796
e-mail: msdafitravel@abv.bg