TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

Делтата на Дунав 2 дни / 1 нощувка - ТУЛЧА - МАМАЯ - КОНСТАНЦА

с възможност за отпътуване от  Созопол, Черноморец, Бургас и др. населени места.

 

11.05-12.05.2024г.

Номер на офертата: 145

 

Програма :

1-ви ден: 06.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ 10 с/у х.“Булаир“ (среща в 05.45 ч.); в 08.00 ч. от Варна**, ул.“Антим I“. Преминаване на българо-румънската граница. Пристигане в Тулча, столицата на "дунавската делта" – панорамна обиколка: българската църква „Св. Георги“ от 1857 г.; в нейна близост се е намирала къщата, в която е живял Стефан Караджа; площада с паметника на Мирча Стари; църквата "Св. Никола" от 1865 г. и паметника на Независимостта.  Настаняване в централен хотел 3* в Тулча. Нощувка.
Вариант 1: Свободно време в Тулча и вечеря в ресторанта на хотела или
Вариант 2: Екскурзия по делтата на Дунав с моторна лодка и вечеря в ресторанта на хотела или
Вариант 3: Екскурзия по делтата на Дунав с кораб и вечеря на борда.
Делтата на Дунав е биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв.км. с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата, над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка.
2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване. По пътя – панорамна автобусна обиколка на Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие, изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол, на острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий. Пристигане в Констанца – най-големият пристанищен град на северната ни съседка. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Панорамна обиколка: пристанището, казиното – „перлата на града”, построено в началото на XX-ти век в стил арт нуво, пл."Овидий", историческият музей, аквариума, генуезкия фар построен през 1860 г. Свободно време в Констанца за похапване, разходка и посещение на обекти по интереси. Отпътуване, преминаване на румънско-българската граница. Почивки по пътя. Пристигане във Варна и в Бургас късно вечерта.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,41 лв.(към 30.01.24);
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания за български граждани;
Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.
Входни такси (ориентировъчни цени към 30.01.2024 г.): Тулча: Музей на делтата на река Дунав с аквариум – 25 RON за възрастен, 15 RON за пенсионери 65+; 7 RON за учащи; Констанца: Аквариумът е временно затворен (20 RON за възрастен, 5 RON за учащи); джамията "Карол I" – 5 RON за възрастен;  Археологически и Исторически музей – 13 RON; Етнографски музей – 8 RON. Във всеки обект има такса снимки в размер на 10-15 RON.

 

 

Цена 175.00 лв;  дете до 12 год, пътуващо с двама родители 165.00лв

Цената включва:

 • Цената включва:-> транспорт с лицензиран автобус;
  -> пътни, гранични такси и паркинг;
  -> 1 нощувка със закуска в централен хотел 3* в Тулча;
  -> 1 вечеря (в ресторанта на хотела или на борда на кораб според избрания вариант);
  -> панорамна обиколка на Тулча, Мамая и Констанца;
  -> водач от агенцията по време на пътуването;
  -> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г;

Цената не включва:

Цената НЕ включва:

-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 5 лв.;
лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 35 лв.; -> ползване на двойна седалка от един турист: 95 лв;
-> вариант 2: разходка с моторна лодка по делтата на Дунав (около 2,5 часа) – 70 лв./35 €;
-> вариант 3: разходка с кораб по делтата на Дунав (около 3 часа) - 70 лв./35 €. При избор на този вариант вечерята, която е включена в пакетната цена е на борда на кораба.
-> входни, туристически такси и билети за градски транспорт.

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.