TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

„СЪРЦЕТО НА АНАДОЛА”: Анкара – Кападокия – Коня – Ескишехир

5 дена / 4 нощувки, 4закуски, 3 вечери и екскурзии                   с отпътуване от Бургас и района

05.11.-10.11.2024

Кападокия е разположена на огромна територия между Тавърските и Понтийските планини, между Соленото езеро и река Ефрат. С причудливите си скални църкви, пирамиди и гъби, с подземните си градове, днес тя е музей под открито небе, включен в списъка на ЮНЕСКО, който трябва да се посети, за да се почувства ритъма на Анадола. 

 

Програма по дни:

05.11.2024 - късно вечерно отпътуване

1-ви ден - 06.11 /сряда/:  Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Рано сутринта пристигане в Истанбул. Преминаване през третия мост “Явуз Султан Селим”. По пътя към Анкара спиране с възможност за обяд. Пристигане в Анкара. Панорамна обиколка на града с посещение на МАВЗОЛЕЯ НА М.К.АТАТЮРК, КРЕПОСТТА НА АНКАРА и МУЗЕЯ НА АНАДОЛСКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ. (входната такса се заплаща отделно 12 Eвро). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден - 07.11 /четвъртък/: 07.30 - Закуска в хотела. 08.00 Потегляне към Кападокия. Попътна спирка за разглеждане на   второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу, разположено на 905 м н.в. Кратък престой за фото-пауза. По пътя за Кападокия възможност за обяд в района на град Аксарай. Пристигане в Кападокия. Посещение на крепостта “УЧХИСАР” (входната такса се заплаща отделно- 10 Евро). Настаняване в хотела. Свободно време или допълнителна екскурзия ритуал на дервишите “СЕМАХ” -25 Евро. Вечеря в хотела. Допълнителна екскурзия “ТУРСКА ВЕЧЕР” с богата фолклорна програма- 35 Евро(ядки,плодове,алкохолни и безалкохолни напитки без лимит). Нощувка. Закуска. Освобождаване на хотела.

3-ти ден 08.11 /петък/: Рано сутринта при изгрев слънце по желание и срещу доплащане - полет с балон над природните красоти на областта Кападокия. Гледките са впечатляващи, полетът е само при подходящи метеорологични условия !!! 08.00 Закуска в хотела. 09.00 Целодневна екскурзия по Кападокия с посещение на националният парк”ПАШАБАГЛАР”-12 Евро. Музея “ГЬОРЕМЕ”-20 Евро.  Долината “ДЕРВЕНТ”, долините на “ГЪЛЪБИТЕ”  на “ЛЮБОВТА” и подземния град “КАЙМАКЛЪ” (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища ( не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). - допълнително заплащане - 13 Евро. Грънчарско ателие. . Вечеря в хотела. Допълнителна екскурзия “ТУРСКА ВЕЧЕР” с богата фолклорна програма- 35 Евро (ядки,плодове,алкохолни и безалкохолни напитки без лимит). Нощувка. 

4-ти ден 09.11 /събота/: Закуска. Отпътуване към гр. Коня. По пътя посещение на кервансарай “СУЛТАНХАН”.  Пристигане в Коня. Посещение на музея “МЕВЛЯНА”,основател на Ордена на танцуващите дервиши от ордена на Мевлевиите. Това е най-посещаваният музей в Турция, след двореца Топкапъ в Истанбул. Възможност за обяд. Потегляне към гр.ЕСКИШЕХИР. По пътя посещение на град  Акшехир градът на “НАСРЕДДИН ХОДЖА”. Пристигане в Ескишехир. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден 10.11 /неделя/: 07.30 Закуска в хотела. 08.30 Панорамна обиколка с посещение но района “ОДУНПАЗАРЪ”. Джамията “КУРШУНЛУ”. Музея на восъчните фигури -5 Евро (входната такса се заплаща отделно).Потегляне към Истанбул. Спиране в района на гр. Гемлик за обяд. Отпътуване за България, през Истанбул с преминаване през моста “ОСМАНГАЗИ”. Потегляне за България, пристигане по населени места, късно вечерта.

Цена ранно записване: 530.00лева, до 20.09.2024

редовна цена: 560.00лева

Отстъпка за групи 8-10 човека 4%

Отстъпка за деца до 12 години, настанени като трети или четвърти човек 12% от валидната към момента на записване цена

 

 

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
  • гранични, пътни и паркинг такси;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел;
  • 1 нощувка със закуска в Ескишехир в хотел;
  • лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването и при посещение на обектите, включени в екскурзионната програма;
  • панорамна обиколка на Анкара, Кападокия, Коня, Ескишехир;
  • водач-придружител от агенцията по време на пътуването и изпълнението на екскурзионната програма;
  • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” , с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

 

Цената не включва доплащане за:

  • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70–84.99 г. – 15 лв., лица 85 и повече години не се застраховат;
  •  единична стая – 150 лв.;
  • отпътуване/трансфер/ от място, различно от Бургас, при минимум 6 туристи;
  • входна такса за МАВЗОЛЕЯ НА М.К.АТАТЮРК, КРЕПОСТТА НА АНКАРА и МУЗЕЯ НА АНАДОЛСКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ - 12 евро
  • входна такса за крепостта “УЧХИСАР”- 10 Евро. Настаняване в хотела.
  • допълнителна екскурзия ритуал на дервишите “СЕМАХ” -25 Евро.
  • Допълнителна екскурзия “ТУРСКА ВЕЧЕР” с богата фолклорна програма- 35 Евро
  • полет с балон над Кападокия – цена от 180 €  до 280 € (цената зависи от броя участници в полета с балон).
  • Целодневна екскурзия по Кападокия с посещение на националният парк ”ПАШАБАГЛАР”-12 Евро.
  • входна такса за музея “ГЬОРЕМЕ”-20 Евро.
  • Долината “ДЕРВЕНТ”, долините на “ГЪЛЪБИТЕ”  на “ЛЮБОВТА” и подземния град “КАЙМАКЛЪ” допълнително заплащане - 13 Евро.
  • вход за музея на восъчните фигури -5 Евро

ЗАБЕЛЕЖКА: Цената на входните такси е към момента и е възможна на промяна.

Допълнителна информация:

* Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30% капаро при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване; * КОВИД-19 – в случай на затваряне на границите внесената сума се възстановява в 14-дневен срок;

* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;

* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане към цената от Бургас за тръгване от: Варна – 90 лв.; Обзор – 75 лв.; Карнобат, Св. Влас,сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 55 лв.; Поморие -35 лв, Сарафово – 20 лв.;

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:

  • аванс от 30% до 3 дни след потвърждение на резервацията;
  • доплащане до 21 дни преди датата на пътуването.

Политика за анулации и промени:

  • при отказ до 40 дни преди датата на пътуване - неустойка в размер на 20% от общата стойност на резервацията.
  • при отказ от 39 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на внесения депозит.
  • при отказ от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата стойност на резервацията.
  • при по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на резервацията.

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Турция: няма визи, санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити и обществени места; водата НЕ се пие;

* Парична единица - турска лира;

* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,06 лв./към 22.08.24/

* Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч.

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.