TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО 19.04-21.04.2024

Номер на офертата: 112

От 2006 г. всяка пролет от края на месец март до първата десетдневка на май, в мегаполисния Истанбул се провежда „Фестивал на лалето“. Лалето е традиционен символ в Турция още от времето на Османската империя, когато култивирането му е било взаимствано от персите. Смятало се, че на дъното на лалетата – цветя любими на султаните и ценени повече от човешкия живот, се крие щастието. В наши дни всяка пролет парковете и градините на Истанбул се превръщат е цветна приказка, в тях ежегодно се засаждат над 15 милиона лалета, толкова колкото са жителите на града.

Програма

Първи ден 19.04.2024: 04:00 отпътуване от гр. Созопол за Истанбул, съгласно маршрутното разписание. Преминаване на границата Малко Търново – Дерекьой. Очаквано пристигане в Истанбул около 11:30ч.

Първия ни подарък към всички туристи е посещение на парка Емирган, най-големият парк в Истанбул с много изкуствени езера, фонтани, исторически павилиони - кьошкове, превърнати в кафета и ресторантчета и много много лалета. В този парк са засяват, специално за фестивала, над 3 800 000 лалета от 190 вида! В парка се пее и танцува под съпровода на жива музика, има сувенирни магазинчета, пазар за цветя, както и Музей на Лалето – изключително богат и красив. Тук истанбулчани прекарват доста време в едно от любимите си занимания и хобита – правенето на пикник. Свободно време. След което сме включили още един бонус - посещение на един от българските символи в града, „Желязната” църква „Свети Стефан”. Настаняване в хотел 3*. Свободно време и възможност за посещение на Капалъ Чаршия и Египетския пазар.  20.00ч. срещу допълнително заплащане, нощен круиз, с вечеря на яхта, шоу проgрама,  DJ, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки  - Turkish Night Tour Dinner Cruise! (90 лева //45евро). Нощувка.

Втори ден 20.04.2024: Закуска. Мероприятия срещу доплащане:

!!! Предлагаме Ви  едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул - препоръчваната от и на всички туристи разходка „Между два континента” с кораб по Босфора. Тя е с продължителност два часа и за това време, ще се насладим на красота романтика и великолепие, ще се запознаем с факти и детайли от миналото и настоящето на Истанбулския Европейски и Азиатски бряг. Ще видим кула Галата, Златния рог, двата висящи моста над Босфора, красиви резиденции и луксозни къщи, дворците “Долмабахче”, „Бейлербей”, “Чираган Палас”, последният функционира като един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи и символ на религийна толерантност, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, Кулата на девицата, най-тясното място на Босфора и др. атрактивни обекти. На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и безалкохолни напитки. (40 лева//20 евро на възрастен; 30 лева//15 евро за деца до 11,99год. )

!!! Екскурзия до двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от найизвестните творци на 19ти век. Следва пътуване до азиатската част по един от емблематичните мостове над Босфора. Посещение на най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа, чийто дизайн е вдъхновен от епохата на Мимар Синан. Свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане 100 лева //50 евро).

!!! Посещение на Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа, извисяваща се на 261 метра, с панорамната площадка, от която се открива гледка към града и Босфорския пролив на 360 градуса. Ще имате възможност да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. (80.00лева//40 евро)

!!! „Посещение на Гар вариета” – шоу програма, вечеря, напитки  (80лева//40евро). Нощувка.

Трети ден 21.04.2024: От 07.00ч - 08.30ч. - закуска на блок маса в хотела. 09:00-09:30 Освобождаване на стаите.

Поредния ни бонус за всички туристи  посещение на МОЛ ,,ФОРУМ ИСТАНБУЛ”. Свободно време за шопинг и /или/  срещу допълнително заплащане посещение на  Аквариум Sea Life, бившия “ ТЮРКУАЗО” 45лева 22 евро).

13:00-13:30ч. - Отпътуване за България. Възможност за едночасова спирка в Къркларели (Лозенград) Приблизително време на пристигане по населени места 20-21ч.

!!! Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Минимален брой туристи за провеждане на допълнителна екскурзия - 25.

!!! Възможно е разместване на допълнителните мероприятия по дни и последователност в зависимост от броя на записаните туристи, трафика, промяна в работно време на обект и официални събития.

ЦЕНИТЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ МОЖЕ ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ, ПОРАДИ ПОВИШАВАНЕ НА ВХОДНИ ТАКСИ!!!

ЦЕНА  250.00лв

Дете до 11,99г придружено от най-малко един възрастен -10% от цената за възрастен

*Цената е валидна при група от минимум 30 човека;

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Записването се осъществява на място в офиса, или със заявка по телефон или имейл,  като в тридневен срок след потвърждаване на заявката, се внася капаро в размер на 60 лв. Доплащането до достигане на пълния размер на крайната сумата е не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване. Срок за записване 25.03.2024г.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*
 • Пътни и паркинг такси
 • Екскурзовод на български език от турската партньорска фирма
 • Водач от организатора по време на пътуването
 • Застраховка с лимит 5000евро, за лица до 64.99г
 • Естествено без доплащане са бонусите включени в програмата, посещение на: парк Емирган,  Желязната църква Свети Стефан, МОЛ Форум Истанбул

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Лични разходи
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия, който задължително се заявяват при резервиране на екскурзията и заплащат при крайното доплащане;
 • ползване на единична стая + 80 лева
 • ползване на единична седалка +50 лева
 • застраховане на лица на възраст 64.99 -79.99г +5.00лв
 • входни такси и билети за градски транспорт
 • трансфер за отпътуване от място различно от Созопол, Черноморец и Бургас

При 1 до 6 туриста, възможност  срещу доплащане за двупосочен трансфер от Царево и Лозенец -84 лева,  от Китен и Приморско 66 лева.

Двупосочен трансфер за  над 6 туриста с отпътуване от Царево и Лозенец цена на човек 12 лева  Двупосочен трансфер за  над 6 туриста с отпътуване от Китен и Приморско цена на човек 10 лева

Анулации и неустойки:

При организирани пътувания с автобус, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже в период по-малък от 30 дена от датата на отпътуване, дължи неустойка от цената на туристическия пакет на човек, както следва:
от 30 до 25 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 30 %;
от 24 до 15 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 50 %;
от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 75%;
от 09 дни преди датата на отпътуване дължи неустойка в размер на 100 %.

Допълнителна информация:

*Необходими документи: - международен паспорт или лична карта с биометрични данни с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването. !!! ВСЕКИ ТУРИСТ НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДОКУМЕНТА СИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО И ПРЕСТОЯ ЗАД ГРАНИЦА !!!

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 07 дни преди датата на отпътуване;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.
*Турция: безвизов режим за български граждани; на обществени места е забранено пушенето; в Истанбул водата не се пие;   Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,06 лв. към 01.03.24);
*Без часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.
*Входните такси са с променливи цени, определят се според обменния курс на турската лира и са оповестени на входовете на обектите. Капалъ чаршия не работи в неделя;

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.