ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО И ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ

TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО И ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ

Номер на офертата: 112

 

Програма

 

Първи ден

04:00 отпътуване от Созопол за Истанбул. Преминаване на границата Малко Търново – Дерекьой. Очаквано пристигане в Истанбул около 10:30ч.

Първия ни подарък към всички туристи е среща с един от българските символи – „Желязната” църква „Свети Стефан”, чиято интересна история ще бъде разказана на български език от местен екскурзовод.

Около 11:30ч. започва едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул - препоръчваната от и на всички туристи разходка „Между два континента” с кораб по Босфора. Тя е с продължителност два часа и за това време, ще се насладим на красота романтика и великолепие, ще се запознаем с факти и детайли от миналото и настоящето на Истанбулския Европейски и Азиатски бряг. Ще видим кула Галата, Златния рог, двата висящи моста над Босфора, красиви резиденции и луксозни къщи, дворците “Долмабахче”, „Бейлербей”, “Чираган Палас”, последният функционира като един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи и символ на религийна толерантност, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, Кулата на девицата, най-тясното място на Босфора и др. атрактивни обекти. На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и безалкохолни напитки. (Цена : 20 евро на възрастен; 15 евро за деца до 12,99год. )

Около14:00ч. - Посещение на Eгипетския пазар, с възможност за посещение на Капалъ чаршия . Настаняване в хотел.

Около 16.30ч. - посещение на известната атракция - небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и запознаване с неговите забележителности и уникални места.(Цена: 25 евро, включваща – транспорт, входна такса за панорамната 360 градусова тераса и 4D филм).

20.00ч. - Вечеря на яхта с шоу проgрама и DJ по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise! (35 евро на човек с включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

 

Втори ден

От 07:00-08:30ч. - закуска в хотела.

08:30ч. - отпътуване към пристанище Еминьоню, намиращо се в европейската част на Истанбул. Предстои ни пътуване с ферибот до архипелага Принцови острови. Посещение на Бююкада – най-големият от деветте острова. След екскурзоводската беседа ще направим панорамна обиколка на целия остров с най-новия екологичен метод за предвижване – електромикробуси.

Следва обяд в ресторант „Али Баба“, включващ ордьовър; салата; риба/ пилешки шишчета 2бр. агнешки кюфтенца/; вода и безалкохолна напитка (кола/ фанта). А за десерт – традиционното турско кюнефе.

Обща цена за фериботни билети, такса за електромикробусите, екскурзоводско обслужване и обяд в ресторанта: 35 евро на човек.

Около 16:00ч.- следва посещение на една нова атракция с която, мегаполисът впечатлява своите гости – Пеещите фонтани. Тяхното невероятно музикално шоу е сравнявано с това в Дубай или Лас Вегас, а посетителите казват, че не е за изпускане. Пеещите фонтани са част от проекта Watergarden, в който са включени разнообразни заведения и магазини. (Цена: 15 евро, включваща – транспорт, панорамна разходка с автобус в европейската и азиатската част на Истанбул с беседа на български език от местен екскурзовод и посещение на комплекса Watergarden ).

Туристите, които не желаят да посетят „Пеещите фонтани“ се завръщат в хотела. Свободно време за почивка и разходка.

20:00 – Гар Вриете (30 евро, с включени двупосочен трансфер, вечеря, напитки, бгата шоу програма)

Нощувка.

 

Трети ден

От 07.00ч - 08.30ч. - закуска на блок маса в хотела. Напускане на стаите.

Поредния ни бонус за всички туристи - посещение на Парк „Емиргян”.

Най-големият парк в Истанбул с много изкуствени езера, фонтани, исторически павилиони - кьошкове, превърнати в кафета и ресторантчета и много много лалета. В този парк са засяват, специално за фестивала, над 3 800 000 лалета от 190 вида! В парка се пее и танцува под съпровода на жива музика, има сувенирни магазинчета, пазар за цветя, както и Музей на Лалето – изключително богат и красив. Тук истанбулчани прекарват доста време в едно от любимите си занимания и хобита – правенето на пикник. Свободно време.

Около 11:30ч. се отправяме към ,,ФОРУМ ИСТАНБУЛ”и “АКВАРИУМ ТЮРКУАЗУ”. Туристите, които желаят ще посетят Аквариума, а другите могат да пазарят в най-големия МОЛ ,,Форум Истанбул’’, който също се намира в комплекса. (Цена за “АКВАРИУМ ТЮРКУАЗУ” : 15 евро).

14:30ч. - Отпътуване за България. Приблизително време на пристигане по населени места 20-21часа на 08.05.2022

!!! Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Минимален брой туристи за провеждане на допълнителна екскурзия - 25.

ЦЕНИТЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ МОЖЕ ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ, ПОРАДИ ПОВИШАВАНЕ НА ВХОДНИ ТАКСИ!!!

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

*Цената е валидна при група от минимум 30 човека;

*Внасяне на 60лв. капаро;

*Доплащане не по-късно от 14 дни преди заминаване.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристически автобус/микробус
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*
 • Гранични и магистрални такси
 • Желязната църква Свети Стефан
 • Египетски пазар
 • парк Емиргян
 • форум Истанбул
 • Екскурзовод на български език от турската партньорска фирма
 • Водач от организатора по време на пътуването
 • Застраховка с лимит 5000евро, за лица до 64.99г

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Лични разходи
 • Допълнителни екскурзии;
 • ПСР / антигенен тест за влизане в България
 • ползване на единична стая + 60.00лева
 • застраховане на лица на възраст 64.99 -79.99г +5.00лв

 

Срок за записване 18.04.2022г.

 

 

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.