„СТРАНАТА НА ДРАКУЛА”: Букурещ – Предеал – Бран – Брашов – Синая – Пелеш

TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

„СТРАНАТА НА ДРАКУЛА”: Букурещ – Предеал – Бран – Брашов – Синая - Пелеш

3 дни / 2 нощувки с тръгване от Бургас, Айтос, Карнобат, Сливен, В.Търново и Русе

 

График

 

1-ви ден: 05.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ 10, с/у х.“Булаир“ (среща в 04.45 ч.) по маршрут Сливен – Русе – Букурещ – Синая. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Около обяд пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовита, наричан "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка: площадът на съединението; университетът; народният театър; площадът на победата; площадът на революцията; кралският дворец; храмът на музиката “Атене”, една от емблемите на града; парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20000 работници; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града. Свободно време за разходка в центъра на Букурещ. Отпътуване в късния следобед и преминаване покрай музея на Румънското село и Триумфалната арка. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 4* в Предеал/Пояна Брашов. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване и след около час посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Около обяд отпътуване за живописноto средновековно градче Брашов - свободно време за разходка из романтичните улички на града с основни туристически забележителности: общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383 г. и реконструирана 1477 г., старото кметство, църквата “Св. Николай”. Възможност за качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Отпътуване в късния следобед и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за фееричната лятна резиденция на румънските крале - замъка „Пелеш” и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – семейна резиденция на крал Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от ХVII век и основан от румънския благородник Михай Кантакузин. По обед свободно време в Синая – планински курортен град, известен като “Перлата на Карпатите”. Отпътуване за България, почивки по пътя и пристигане в Бургас – около полунощ.

 

Цената включва:

 

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки в хотел 4* в Предеал/Пояна Брашов;
 • 2 закуски и 2 вечери;
 • екскурзия до замъка на Дракула „Бран” и град Брашов;
 • екскурзия до замъка „Пелеш” и Синайския манастир;
 • панорамна обиколка на Букурещ;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

 

Цената не включва доплащане за:

 

 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6 лв.;

лица 85 и повече години не се застраховат;

 • застраховка „Отмяна пътуване“;
 • единична стая – 80 лв.;
 • тръгване от място, различно от Бургас;
 • ползване на двойна седалка от един турист: 100 лв.;
 • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

 

Допълнителна информация:

 

 

Необходими документи:

 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;

* Отпътуването от място, различно от Бургас, се потвърждава при минимум 6 туристи.

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  около 4,5 % от пакетната цена, в зависимост от срока на анулация съгласно условията на ЗАД Левинс. ** При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява. *** При заболяване на потребителя или невъзможност да вземе отпуск заплатените суми за неустойки поради отказ от пътуване, се възстановят по тази застраховка.

* Няма допълнителни визови, санитарни и Ковид-19 изисквания; 

* Румъния: парична единица – румънска лея; * Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.;

 • препоръчваме да си носите един комплект топли дрехи и чадър, защото в Карпатите вечер става хладно и често има краткотрайни превалявания.

* Часово време:  България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.

* Входни такси (ориентировъчни цени към 30.01.2023 г.): Букурещ:

Национален Исторически музей – 30 RON;

Музей на Румънското село – 30 RON за възр.;

Природонаучен музей – 30 RON за възр., Националният музей за изящни изкуства – по 20 RON;

Синая: замъка “Пелеш” – основен тур: 50 RON, 25 RON (65+), 13 RON ученици;

Синайски манастир – 10 RON за възрастни, 5 RON за деца;

замъка “Бран” – 60 RON, 45 RON (65+), 35 RON за студенти, 15 RON за ученици;

 

* При необходимост се променя последователността на изпълнение на туристическа програма, съобразно работното време на обектите.

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.