СТАРИЯТ СОЗОПОЛ – ЕКСКУРЗОВОД

TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

СТАРИЯТ СОЗОПОЛ

Номер на офертата: 117

 

 

Всеки петък една незабравима пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод по калдъръмените улички на стария Созопол: църквите: "Св. Зосим", Св.Св."Кирил и Методий", "Св. Георги", "Св. Богородица", Средновековен манастир "Св. Николай Чудотворец", Южна крепостна стена и стражева кула; Антична арка на древна Аполония; къщата на Мариета Стефанова, на Ана Трендафилова, по-известна като къщата със слънцето, къщата на ана Батиньоти, галерии Бисера и Ласкариди и др забележителности.

 

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.