TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

Несебър

Номер на офертата: 89

 

Всеки вторник в 09:00ч отпътуваме за малката, голяма частица от културното наследство на Юнеско - гр.Несебър, където ще направим пешеходна обиколка по калдаръмените улички на стария град, с разглеждане на добре съхранилите се и оцелели през различните епохи архитектурни и исторически забележителности ( крепостни стени, църкви, амфитеатър, водохранилище, римска баня), издигнати през различни времеви периоди (от древността до наши дни). Ще се запознаем с историята на града и странните легенди за иконата на Богородица - Черната Мадона, която е поставена за поклонение във величествената несебърска църква Света Богородица. Вярващите ще имат възможност да отправят към Нея молитви с най-съкровените си желания, с надежда те да се изпълнят. Няма да пропуснем да надникнем в прохладната Пещера, да посетим винарна с дегустация на вино и.... още нещо. Свободно време, което ще бъде предостатъчно за индивидуална разходка, селфита, снимки и обяд.

 

16:30 отпътуване обратно

 

Възможни начални/крайни пунктове:

 

Китен, Приморско, Аркутино, Св.Тома, Дюни, Созопол, Черноморец, Бургас.

 

Цена от начална/крайна спирка: Созопол Черно море

възрастен: ,,,,,,,,,,,,лв дете до 11.99г: ,,,,,,,,,,,,,лв

 

Цената включва: транспорт, екскурзовод, пешеходна обиколка на исторически и архитектурни обекти, вписани в списъка на Юнеско, посещение на църквата Света Богородица, дегустация на вино и атрактивната Пещера.

 

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.