МАЛКАТА „ВЕНЕЦИЯ“ 1 ДЕН 65 ЛВ

TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

МАЛКАТА ``ВЕНЕЦИЯ`` 1 ДЕН 65 ЛВ

Номер на офертата: 139

 

Отпътуване към село Иваново и Ивановски скален манастир – „Св. Архангел Михаил“. През целия период на Второто българско царство манастира е поддържа трайни връзки с царския двор в Търново. Ивановските скални църкви, образуващи манастирския комплекс са един от 9-те обекта в България, включени в Списъка на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО.

 

Отпътуване за Басарбовският манастир „Св. Димитър Басарбовски“ е единственият действащ скален манастир в България. Манастирът е създаден по време на Второто българско царство през 12-13 век , но става известен през 17-ти век, след смъртта на Св. Димитър Басарбовски (Нови), който приживе бил пастир и живеел скромно в скалите на днешния манастир.

 

Отпътуване към Русе. Русе – „Малката Виена” с красивите сгради строени от богати русенци и европейци търгували тук. Кратка туристическа програма в града – „Площадът на Свободата”, паметника на Свободата и Къщата с часовника; сградите на Русенската Опера, Библиотеката и Историческият музей ; Къщата – музей на Захари Стоянов и Къщата на Калиопа – една от най-красивите в града, която освен с красивата си фасада, пленява и с преданието, което се носи за нея ; храма „Света Троица“ . Свободно време за обяд.

 

Отпътуване към дома. Пристигане вечер.

 

 

Цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус/микробус; Медицинска застраховка ;Екскурзоводско обслужване; Посещение на Ивановски скални църкви; Посещение на Басарбовски манастир. Екскурзионна програма в град Русе

 

 

Цената не включва: Разходи от личен характер.

 

Минимален брой участници за осъществяване на мероприятието 35 бр.

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.