ЛЮЛЕБУРГАЗ, ТЕКИРДАГ И ЧОРЛУ

TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

НЕПОВТОРИМО ИЗЖИВЯВАНЕ В ЛЮЛЕБУРГАЗ, ТЕКИРДАГ И ЧОРЛУ

График

 

1-ви ден:  Отпътуване oт Созопол. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пристигане в Източно Тракийския град Люлебургас – град в Източна Тракия, чиято най-голяма забележителност е комплексът „Соколлу Мехмед Паша“ от XVI в. Свободно време за разходка, покупки и обяд в центъра на Люлебургаз. Отпътуване за Текирдаг - областен център, разположен на брега на Мраморно море, на пътя Виа Егнатия, прочут със своите кюфтета и турска ракия. Панорамна обиколка покрай стария център и красивата крайбрежна алея. Настаняване в хотел ДЕС4*. Нощувка.

 

2-ри ден: Закуска. Свободно време за разходка по красивата крайбрежна улица – парка Мир и свобода и релакс в „Спа” зоната на хотела. По желание посещение на: историческия музей, където се съхраняват  костите на одриския владетел Керсеплептес , живял през IV в.пр.н.е и неговата восъчна отливка; музея на последния претендент за трансилванския стол Ференц Ракоци II; джамията Рюстем паша, построена 1955г от Мимар Синан, комплексът включва медресе, хамам, библиотека и безистен с 49 магазинчета.

 

3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Възможност за посещение на МОЛ Текира. 11.00-11:30 ч. Отпътуване за Чорлу за посещение на фирмения магазин към фабриката за пердета, хавлии и спално бельо „Тач“ , МОЛ Орион и магазин Мигрос. Отпътуване за България, преминаване на границата и пристигане в Созопол късно вечерта.

 

Цена на човек настанен в двойна/тройна стая  с отпътуване от Созопол и включена застраховка: 245 лева

 

Цената включва:

 • транспорт ;
 • пътни и гранични такси, паркинг;
 • градски и туристически такси и данъци;
 • посещение на Люлебургаз и Текирда;
 • посещение на Тач, МОЛ Текира, МОЛ Орион, Мигрoс;
 • 2 нощувки в хотел DES**** в Текирдаг;
 • 2 закуски;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица от 0 до 84,99 г.  ;
 • лица над 85 год. не се застраховат.

Цената не включва доплащане за:

 • единична стая – 80 лв.;
 • трансфер при минимум 6 туристи за отпътуване от място, различно от маршрута Созопол-Маринка-
  ГКПП Малко Търново;
 • за входни такси на туристически обекти.

Допълнителна информация:

 

* Необходими документи:

- международен паспорт или лична карта с биометрични данни за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт/лична карта се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на лицето под 18 г. следва да се носят по време на пътуването.

 

* Турция: няма визи; забранено е пушенето на обществени места; препоръчва се да се пие бутилирана вода; * Парична единица - турска лира (1 TRL ≈ 0,11 лв. към 17.03.23); *Няма часова разлика от края на м.март до края на м.октомври.

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.