ВЕЛИКО ТЪРНОВО

TYPOLOGIES

Пътуване

DIFFICULTY

MIN. AGE

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Номер на офертата: 104

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – АРБАНАСИ 1 ден

 

 

от 01.06.2023 всеки четвъртък

 

07:00ч. отпътуване за Арбанаси и Велико Търново. След пристигане в АИР Арабанаси, се посещава Петропавловския манастир, легендарната църква “Св.Богородица”/Троеручница/ и се отпътува за древната българска столица Велико Търново, където посещаме крепостта Царевец, с Патриаршията и Балдуиновата кула.

13:-13:30 Обяд. Свободно време.

16:30 Отпътуване обратно.

 

Възможност за отпътуване от Китен, Приморско, Бургас.

 

Цена: 140.00лв деца до 12г. 80.00лв

 

 

 

Карта

Ден по Ден

Ден 1 - Отпътуване в 05.30 ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10

Ден 2 - Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане

Разходка с кораб по Босфора, обиколка “сърцето на Истанбул“; посещение на двореца Топ Капъ или хълма Чамлъджа и МОЛ Уотъргардън с танцуващите фонтани. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане

Джамия Сюлеймание и хълма Пиер Лоти или посещение на двореца Долмабахче. До 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване. Посещение на ТЦ „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа, с най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост са магазини IKEA и DEKATLON. Отпътуване и кратък престой в центъра на Лозенград. Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой и късно вечерта пристигане в Бургас.