Истанбул 3 дни/2нощ 07.10.22

Номер на офертата: 144

Програма:
Първи ден 07.10.2022
04:00ч.- Отпътуване от Созопол към Турция - Истанбул. Преминаване на българо-турска граница Малко Търново-Дерекьой. По пътни спирки за кафе и тоалетна. Пристигане в Истанбул около 10:30ч. Пешеходна обиколка в историческия център на Истанбул, с времетраене около 3 часа, включваща посещение на площад Султан Ахмед с Хиподрума, Египетския обелиск, Змийската колона, Обелиска на Константин Порфирогенети, фонтана на Вилхелм II, Синята джамия (по възможност), 1-я двор на султанския дворец Топ Капъ, църквата "Света София". Посещение на една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове - Желязната църква "Свети Стефан". Двучасова разходка с корабче по Босфора, по време на която ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци и сгради, разположени на Истанбулския Европейски и Азиатски бряг: Златния рог и кулата Галата, квартала Ортакьой и едноименната джамия, дворците Долмабахче, Чираган Сарай Палас (превърнат в луксозен хотел), крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар, дворецът Бейлербей, ще видим двата висящи моста свързващи Азиатска и Европейска част на Истанбул, ще видим Кулата на девицата, ще стигнем до най-тясното място на пролива и не на последно мястото част от декорите на някои от хитовите турски сериали, като резиденцията на фамилията Шадоолу от Перла, къщата на Онур и офиса на шехеразада от 1001 нощ. На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и безалкохолни напитки. Настаняване в хотел 3*/4* в Истанбул. Свободно време. Нощувка.

Втори ден 08.10.2022
От 07:00-08:30ч. - закуска на блок маса в хотела.
08:30ч. - отпътуване към пристанище Еминьоню, намиращо се в европейската част на Истанбул. Отплаване с ферибот до архипелага Принцови острови. Посещение на Бююкада – най-големият от деветте острова. Където след екскурзоводска беседа ще имаме възможността да направим панорамна обиколка на целия остров с най-новия екологичен метод за предвижване – електромикробуси. След това да обядваме в ресторант „Али Баба“- ордьовър; салата; риба/ пилешки шишчета 2бр./ агнешки кюфтенца; вода и безалкохолна напитка (кола/ фанта), десерт – традиционното турско кюнефе.
Около 16:00ч.- посещение на Пеещите фонтани. По пример на Дубай, градът радва малки и големи със светлинно и музикално вечерно шоу, изпълнявано от фонтани. Светлинното шоу в Истанбул е сравнявано с това в Дубай или Лас Вегас, а посетителите казват, че не е за изпускане. Пеещите фонтани са част от проекта Watergarden, в който влизат и разнообразни заведения и магазини. Туристите, които не желаят да посетят „Пеещите фонтани“ се завръщат в хотела. Свободно време за почивка и разходка.
20.00ч. Вечеря на яхта с шоу програма и DJ по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise, с включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

Трети ден 09.10.2022
От 07:00ч – 08:15ч. - закуска на блок маса в хотела.
09:30 Напускане на хотела. Отпътуване за ,,ФОРУМ ИСТАНБУЛ” и “АКВАРИУМ ТЮРКУАЗО”. Туристите, които желаят ще посетят Аквариума, а другите могат да пазарят в най-големия МОЛ ,,Форум Истанбул’’, който също се намира в комплекса.
Отпътуване за България. Кратка почивка в центъра на Лозенград . Пристигане по населени места около 22:00 часа

Цената включва:
*Двупосочен транспорт
*2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Истанбул
*Представител на организатора по време на пътуването и осъществяването на туристическата програма.
*Обслужване на български език, от лицензиран турски ексурзовод, по време на обиколки и посещения на обекти, включени в туристическата програма в Истанбул.
*Пешеходна обиколка в историческия център, с екскурзоводско обслужване на български език
*Посещение на Желязната църква, с екскурзоводско обслужване на български език
*Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 ненавършени години

Цената не включва:
*Доплащане 2.00лева, към медицинска застраховка за лица от 65 до 80 ненавършени години.
*Допълнителни мероприятия,които се осъществяват при група от минимум 25 туриста
*Посещение на Света София – 15евро
*Разходка с корабче по Босфора - 20 евро
Принцови острови - обща цена за трансфер, фериботни билети, такса за електромикробусите и обяд в ресторанта: - 35 евро на човек.
*Светлинно шоу Watergarden (пеещите фонтани) и автобусна панорама на Азиатска и Европейска част - 15 евро
*Вечеря на яхта с шоу програма и DJ по Босфора - Turkish Night Tour Dinner Cruise! -45 евро на човек с включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки.
*АКВАРИУМ ТЮРКУАЗО” 18 евро
*Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на организатора по цени в лева, спрямо курса на БНБ
842
843
844
845Частни квартири в България - Сoзопол:

Частни квартири в Село Граматиково:
© DafiTravel.com ; Designed by: CheapestDesign.com Начало | За нас | Оферти | Контакти | CP